Sunday 6 May 2012

Osaka&Hiroshima&Miyajima

Between 29th December-04 January We had nice new year trip to Osaka, Hiroshima and
Miyajima island... There are many things to see in Japan. This time we decided to go south west of Japan. Thursday 29 December we left our home at 12 o'clock. There was heavy traffic congestion our way to Osaka. Osaka is in Kansai region and 3rd largest city in Japan. The population is 2,624,000 .
At first we visited Osaka castle. It was interesting place to see. The castle is from 16 century and the stracture is not like European castle style. Beautiful scenery place for relaxing. You can see the city from this point.
In the evening we went to most popular downtown area "Minami". One of the best entertainment and dining place in Osaka.. It was very lively and crowded. There were brilliant neon signs. We ate most common Japanese dish " Tempura" .. It was very delicious. Next day we visited Osaka aquarium which represent Pacific Rim inhabitant.. At the beginning my daughter didn't enjoy the aquarium because it was very crowded after some time it became less crowded than we enjoyed the aquarium. Many fish I have never seen before.. I always prefer to see animals in their natural habitats. That's the reason I don't like visiting zoos too much.
31st of December, my husband headed to Hiroshima. It was almost 9.30 pm in the evening when we arrived there.. After dinner we walked around and try to find a place to celebrate new year eve, unfortunately there was no place where people get together outside. We saw only some people drinking in the pub . We went to our hotel room and watch tv until 12 pm than fallen a sleep:)) with out any special celebration ..
1st of January, we visited Peace Memorial Park in center of Hiroshima where Atomic Bomb exploded. I was really emotional to be there. Very sad history ..
I hope we never have that kind of experience one more time at any part of the earth...
On Tuesday we visited Miyajima island which was the best part of our holiday. It is located Northwest of Hiroshima. Miyajima island is known as shrine island. There is a huge Torii Gate floating on the top of the water.. Island was very mystic. There are shrines and buddhist temples in the nature.. Deers were friendly to people. We saw many wild birds flying around us.. After city life I felt very relaxing in the Miyajima..We had really enjoied green, peaceful Miyajima island and eat delicious oysters..


29Aralik - 4 Ocak arasi Osaka,Hiroşima ve Miyajima Adasını ziyaret ettik.. Japonyanin her bölgesi kendine has görülmeye deger bir ülke .. Bizde bu tatilimizi daha sıcak olmasını umduğumuz bir rota çizdik.. İlk durağımız olan Osaka şehri Japonya'nın Kansai bölgesinde yer alıp, 2,624,000 nüfusuyla da Japonya'nın 3 kalabalık şehiridir. İlk olarak Osaka kalesini ziyaret ettik.. 16. Yüzyılda inşaa edilmeye başlanmış bu kale Avrupa mimarisinden farklı bir estetik taşiyor. Sade ve gizemli bir yani vardı.
Gece ise buranın hareketli şehir merkezlerinden olan Minami'yi ziyaret ettik.. Birbirinden guzel yemeklerinin yeraldığı caddeler arasında gezip midelerimizin şenlendirdik. Gözkamaştırıcı ışıklı panolar arasında kendimizi kalabalığın akışına bıraktık..İnsanın bu ortamda coşmaması elde değil.
Ertesi gün Osaka akvaryumunu ziyaret ettik. Tatil nedeniyle kalabalık olmasından dolayı başlangıçta yorucu geçen gezinin sonlarına doğru kalabalığın azalmasıyla rahatça turumuzu tamamladık. Çeşitli balıkların bulunduğu bu akvaryum "Ateş Çemberi" olarak adlandırılan bölgedeki deniz canlıları yeralmaktadır. Bölgenin ateş çemberi olarak adlandırılma sebebi ise bu alanlarda şiddetli deprem ve volkanik faliyetlerin görülmesinden kaynaklıdır.
31 Aralık aksamı Hiroşima'ya vardık.. Akşam yemeğimizden sonra mini bir şehir turu ardından otelimize dondük. Sokaklarda canlı ve heycanli bir yeniyıl kutlaması beklentimiz sessiz caddelerle son buldu. Bundan dolayı yeni yılı uyuyarak karşıladık.
1 Ocak, barış anıtı parkında geçmiş tarihi hissetmek insanın kalbini dağlıyor.. Nedemiş Nazım Hikmet
"...... Çocuklar öldürülmesin
Şekerde yiyebilsinler."

".. O gün 2 yaşında bir kız çocuğu olan Sadaka Sasaki on yıl sonra lösemi teşhisi ile hastaneye kaldırıldı. İyileşeceği inancı ile kâğıdı katlayıp (origami) bir turna kuşu yaptı. Bir daha yaptı. Bir daha, bir daha, bir daha... Çünkü yaşamak istiyordu. Onun için turna, özgürlüğün, barışın, yaşamın simgesiydi. Ne yazık ki 8 ay sonra öldüğünde geride 1300 turnalık bir zincir bırakmıştı. Bugün Hiroşima'ya giden herkes kentte en az kâğıttan bir turna bırakıyor Sasaki'nin, Sasakilerin anısına! (bu kısa makale Türkiye spottan alıntıdır)"
Evet turna kuşları yıllar geçtikçe artmakta.. Dilerim bu tarz insanlık dramina ne bizler ne de çocuklarımız bir daha şahit olmaz.
Salı günü tatilimizin en guzel bölümü olan Miyajima adasına gittik. Bu ada Hiroşimanın kuzeydoğusunda yeralmaktadır. Miyajima adası Tapınaklar adası olarakta bilinmektedir. Itsukuşima tapınağı ve özellikle denizin içindeki Tori Kapısı görülmeye değer bir manzara sunmaktadir..Bu yeşil adada etrafta gezen uysal geyikleri, havada uçan yırtıcı kuşları ve bu doğallığın ardında yüzyıllar boyunca varlığını sürdüren tapınakları görmek heycan vericiydi. İnanışa göre çok uzun yıllar önce kadın ve ölümlerin adanın ruhunu bozduğundan, kadınların bu adada yaşaması yaskmış ve yaşlılar da adadan uzaklaştırılıyormuş. Günümüzdeyse bu anlayış kaybolmuş..Şehir hayatının yorucu ortamından sonra bu dinginlikte kaybolmak güzeldi.Japonya'ya yolu düşen herkese öneririm..Ve buraya özgün istiritye yemeyi de unutmayın..

2 comments:

  1. japonyaya geleli 15 yil oldu ve gunluk yasantimi yazilara doktum.japonyayi merak edenler,aradigi tum bilgiler blogumdadir..takip ederseniz sevinirim
    http://osakaninmuhtari.blogspot.com.tr

    ReplyDelete
  2. japonyaya geleli 15 yil oldu ve gunluk yasantimi yazilara doktum.japonyayi merak edenler,aradigi tum bilgiler blogumdadir..takip ederseniz sevinirim
    http://osakaninmuhtari.blogspot.com.tr

    ReplyDelete