Friday 18 November 2011

Planting Day

6 th. November. Second Sunday in Japan . Toyota Motomachi Factory arranged planting day inside the factory. It has been such a long time that i didn't plant anything outdoor. Past memories came across. When I was child, me and my family planted our veggie and fruit trees in our garden. It was pleasure when you pick up fruit from your trees. We should respect our environment. This time my little girl was next to me during planting . "We should do that very often my little girl!" I experienced how Japanese people are organized and take serious every activity they done.After plants are planted, surrounding soil is covered by rice straw to prevent growing of vegetation in the soil. Another benefit is to prevent evaporation to reduce irrigation.


6 Kasim: Toyota Motomachi fabrikası tarafindan düzenlenen fabrika ici ağaçlandırma gününe katıldık. Ağaç dikmeyeli uzun zaman olmuştu. Birden küçüklüğüm aklıma geliverdi. Evimizdeki meyve ve sebzelerin coğunu kendi ellerimizle diktigimiz bahçemizden toplardik. Herkesin kendine ait bir ağaci vardi. Ne büyük bir keyifmiş insanin meyveleri kendi eliyle koparip yemesi.
Bu defaki ağaçlandırma günü benim için farklıydı. Artık yanımda babam değil minik kızım vardı. "Bunu sık sık yapmalıyız küçük kız!" Japonlar'in bir işi nasil organize ve ciddiyetle yaptıklarına şahit olduk. Başarılarının açık örneği bu olsa gerek. Düzenli bir şekilde ağaçlar dikildi. Ve minik ağaççıklara can suyu verildi. Agaçlarin kenarlarindaki toprak alanlar pirinç samanlariyla örtüldü. Bu sayede yaban otlarının bitmesi engellenecek ve topraktaki suyun aşiri buharlaşmamasi saglanacak. Böylelikle daha az sulama gerekecek.

3 comments:

  1. eee hani yada Melisanın bahçıvan eldiveni:)

    ReplyDelete
  2. Babam Melisa'yı bu şekilde görse herhalde sevinçten havalara uçar...tam istediği bir torun formatı

    ReplyDelete
  3. Kıbrıs tatiline de zeytin toplatiriz böylece canlı canlı görür.

    ReplyDelete